Na de uitvaart

Enkele weken na de uitvaart neem ik contact met u op om te praten over het eventueel versturen van een dankbetuiging, het plaatsen van een advertentie en een grafmonument of wat u wilt doen met de as van de overledene. Ook kan ik u dan wijzen op wat er verder nog geregeld moet worden. Tijdens dat gesprek hoor ik graag of er nog vragen en/of opmerkingen zijn.

Herdenken na de begrafenis
Nabestaanden hebben vaak behoefte aan een plekje om de overledene te gedenken. Op een begraafplaats kan dat bij het graf dat gemarkeerd wordt door een gedenkteken
welke er in alle soorten en maten zijn. Van natuursteen, brons en glas tot een combinatie van materialen. Ook de prijzen zijn heel divers. Een graf- of gedenksteen is heel persoonlijk. Ik adviseer u graag daarin.

Herdenken na de crematie
Nabestaanden hebben vaak behoefte aan een plekje om de overledene te gedenken. Naast verstrooiing op de speciaal daarvoor bestemde velden van het crematoriumterrein, zijn er tal van andere mogelijkheden om de herinnering in ere te houden. Zo kunt u de as (laten) verstrooien, laten bijzetten of bijvoorbeeld laten verwerken in een kunstwerk.
De asbus met de as van de overledene wordt na 30 dagen vrijgegeven door het crematorium. U heeft dan nog een half jaar de tijd om te beslissen wat u ermee wilt doen. Het crematorium informeert u graag over de verschillende mogelijkheden.

Financiële zaken
Na een overlijden krijgt u te maken met veel zaken, waarbij ondersteuning van financiële of fiscale adviseurs danwel een notaris welkom kan zijn. Ik heb deze niet zelf in dienst, maar door mijn jarenlange ervaring heb ik een breed netwerk met veel waardevolle contacten in de regio. Ik verwijs u dan ook graag door naar een betrouwbare adviseur of ik verwijs u op verzoek graag door naar een notaris bij u in de buurt.