Over ons

Uitvaartverzorging Marry de Jong is vooral werkzaam in het Land van Heusden en Altena maar komt op verzoek ook buiten dat rivierengebied om een waardige uitvaart te verzorgen. Het eenmansbedrijf (ik nam de uitvaartverzorging over van mijn vader) kent een lange traditie van aandacht, werkelijke betrokkenheid en zorg die verder gaat.
Mijn uitvaarten kenmerken zich doordat alle individuele wensen aandacht krijgen waarbij geen detail wordt overgeslagen. Ondanks dat ik voor de meeste verzekeringsmaatschappijen de uitvaart verzorg, ben ik een onafhankelijke uitvaartverzorger wat u de zekerheid geeft van een perfect uitgevoerde uitvaart (zowel begrafenis als crematie).

Op het moment dat er contact gezocht wordt met mij gaat het vrijwel altijd over het regelen van de uitvaart. Het is een moment dat wel het scharnierpunt in een mensenleven genoemd wordt. Vaak lijkt het alsof opeens alle zekerheden weggeslagen worden. Ik besef heel goed de moeilijke situatie van de nabestaande(n), waarmee gezegd wil zijn dat ik niet alleen het zakelijke deel van de uitvaart perfect organiseer, maar dat ik ook zeker oog heb voor menselijk verdriet. Dat betekent dat woorden als begrip en meeleven hoog in het vaandel staan. U kunt me 24 uur per dag en dat gedurende 7 dagen per week bereiken op de volgende nummers: 0416 – 35 27 49 / 06 – 53 20 34 03

Steeds meer mensen kiezen ervoor om al bij leven hun uitvaart voor te bereiden. Daarmee wordt voorkomen dat nabestaanden moeten gissen naar uw wensen. Voor de naasten is het een waardevolle gedachte dat de uitvaart plaatsvindt zoals u dat zou willen. Ik ga graag met u in gesprek over de mogelijkheden en wensen en leg het geheel vast in een document dat de basis vormt voor de daadwerkelijke uitvaart. U heeft daarmee de zekerheid dat alles verloopt zoals u dat graag wilt. Kijkt u alstublieft voor meer informatie onder het kopje Mijn Uitvaartwensen

Het meenemen van kinderen naar een uitvaart is afhankelijk van de situatie en het kind. Vaak kunnen kinderen een rol krijgen bij de uitvaart, bijvoorbeeld door muziek te maken, een verhaaltje of gedicht voor te lezen, tekeningen te maken, kaarsen aan te steken of ballonnen op te laten. Ik adviseer en begeleid u hier graag bij. Toch zijn er ook situaties waarbij het niet prettig is dat kinderen bij (een deel van) de uitvaart aanwezig zijn. Vooral jonge kinderen hebben nog weinig besef van een overlijden. Voor hen is het moeilijk om lang stil te zitten zowel bij de uitvaart als tijdens het condoleren. Bovendien hebben volwassenen veel aandacht voor elkaar en delen hun verdriet waardoor het kind net even ‘vergeten’ wordt.